ВестиКосовоНасловна

Бањска: Основна школа „Бановић Страхиња“ наставила са радом

У Основној школи „Бановић Страхиња“ у селу Бањска данас је поново почела да се одржава настава, која је била обустављена након трагичних догађаја од 24. септембра, у којима су погинула тројица Срба и албански полицајац.

Ова 110. година стара сеоска школа, окружена јединицама специјалне полиције Косова, је након више од 10 дана поново почела са спровођењем школског плана и програма предвиђеним за ову годину.

Сама школа, иако се простире на 2.000 метара квадратних, броји само 40 ученика, који су овога јутра на школске часове стигли у пратњи родитеља, који су их након завршетка наставе сачекали и отпратили кући.

Директор ОШ „Бановић Страхиња“ Драган Лазаревић је за Косово онлајн рекао да је одлука о почетку наставе донета у договору са Саветом родитеља и школе.

Прве часове, како наводи, посветили су разговору са ђацима, како би им помогли да боље разумеју ситуацију и да се лакше адаптирају на околности које се одвијају у њиховој непосредној близини.

Са прозора овог школског објекта и данас се може видети велики број припадника Косовске полиције који су данас уклањали камионе у близини школе.

Извор: Косово онлине; Фото: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон