ДруштвоЛокалнеНасловна

Младен Ђокић: Љубав према пчеларству и природи

Љубав према пчеларству и природи 38-о годишњег Младена Ђокића из Грачанице, подстакла је да своје слободно време искористи на најбољи могући начин. На само неколико километара од Грачанице, на ободу Новог Бадовца, овај млади човек наравио је прави мали рај на коме како каже предстоји још много посла и улагања, али резултати, нада се, неће недостајати.

„Већ петнаест година се успешно бавим пчеларством. Прву кошницу сам добио као поклон од колеге и онда од једне кошнице ево дошли смо до броја од 80 пчелињих заједница. Доста је напоран посао, мукотрпан, али првенствено ми ово радимо из љувави . Проблем представљају паше, јер немамо адекватну пчелињу пашу“, истакао је Ђокић.

На простору који је купио некада је била депонија смећа, а од поточића односно јаруге обрасле шеваром Младен је направио рибњак.

„Када сам доселио, купио сам свега 7 ари плаца, где сам планирао да сместим пчелињак, међутим надограђивали смо и куповали земљиште чија површина сада износи од 35 до 40 ари. Рађају се те неке нове идеје као на пример језеро пуно риба. У једном рибњаку имамо око 400 шарана, у другом имамо и сомове. У плану је да идуће године почнемо са продајом свеже рибе. Такође, ту су и пернате животиње, односно кокошке“, казао је Младен.

И ако већина младих бежи од физичког рада Младену је, како каже, циљ да једног дана буде узоран домаћин који ће за своје троје деце створити стабилне услове за живот. У томе му истиче свесрдно помаже и отац од кога је и наследио љубав према пчеларству.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон