Политика

Бишевац: Нису се стекли услови за отварање моста на Ибру

Бивши председник скупштине Општине Северна Митровица Немања Бишевац каже за Косово онлајн да су прве информације које се могу чути код грађана, након најаве отварања моста на Ибру, бојазан и страх да ће то довести до катастрофалних последица по Србе на северу Косова.

„По првим информацијама са терена људи су узнемирени због тих најава. Грађани не би имали ништа против када би ситуација била нормална, али ако пре две године када смо имали своје представнике у Косовској полицији и у општинама нису створени услови за отварање моста, сада тек не постоје никакви услови за отварања моста. Сматрам да би то довело до још већег притиска на српски народ који је свакако уплашен и мислим да је ово још један облик притиска, слободно могу да кажем терора који се спроводи над нашим народом на Косову и Метохији“, каже Бишевац.

Бишевац наводи да се уназад неколико година спроводе некакве иницијативе за спајање општина Северна и Јужна Митровица и да би ова одлука имала катастрофалне последице по српски народ.

„Већ неколико година постоје најаве иницијатива људи који воде Општину Јужна Митровица да дође до уједињења две општине и вероватно је отварање моста корак ка том циљу. Мислим да би то био још један корак уназад у погоршању односа између две заједнице и да би довело до катастрофалних последица по наш народ и све људе који живе у општини Северна Митровица“, казао је Бишевац.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон