ВестиСрбија

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић разговарао, уочи одржавања Свесрпског сабора, са председником Одбора за помоћ КиМ из Републике Српске Милорадом Арловим.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас, уочи одржавања Свесрпског сабора, заказаног за суботу 8. јуна, са председником Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, Милорадом Арловим.

На почетку разговора саговорници су истакли значај одржавања овог Сабора који представља потврду јединства, повезаности и сарадње српског народа у Републици Србији и Републици Српској, али и свуда где Срби живе.

„Наш народ посебно на Косову и Метохији памти колико су српска саборност и слога, кроз историју били значајни и колико су помогли да из најтежих ситуација и изазова изађемо ојачани“, истакао је директор Петар Петковић.

Он је изразио захвалност и пружио подршку раду Одбора за помоћ Косову и Метохији, нагласивши да се ради, не само о дубоко хуманим активностима, већ о стварању нераскидивих веза међу Србима са КиМ и из Републике Српске, нарочито међу децом и омладином.

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов захвалио је директору Петковићу на подршци, изразивши очекивања да ће сарадња Одбора за помоћ Косову и Метохији и Канцеларије за Косово и Метохију бити настављена и у наредном периоду, значајним иницијативама. У том духу, Арлов је упутио позив представницима Канцеларије за Косово и Метохију да 22. јуна у Братунцу присуствују традиционалној манифестацији “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” која ће угостити више стотина малишана са простора јужне српске покрајине. Он је пренео директору Петковићу да је Одбор из хуманитарних средстава у потпуности изградио велики Дневни центар „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, намењен деци и младима са потешкоћама у развоју.

“Свесрпски сабор ће утрти пут који ће нас водити ка остваривању заједничких циљева, на свим нивоима и зато је важно да се и сутра, када се сабор одржава, окупимо у што већем броју и покажемо снагу нашег јединства, као што то показујемо на простору Косова и Метохије”, истакао је председник Одбора за помоћ КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон