Србија

Свечано отварање 45. Међународног сајма туризма у Београду

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас свечаном отварању 45. Међународног сајма туризма у Београду.

Свечано отварање је у 18.00 часова, на Београдском сајму, у Хали 4, најављено је из Председништва Србије.

Сајам ће се одржати у периоду од 22. до 25. фебруара и окупиће готово 400 излагача из више од 27 земаља, најавио је раније Београдски сајам.

Грчка је земља партнер, а сајам ће, како су најавили организатори, заједно са председником Србије свечано отворити и грчка министарка туризма Олга Кефалогиани.

Паралелно са овим сајмом, у халама 2А и 2Ц, одвијаће се и 19. Међународни сајам угоститељске опреме „Хорека“ под слоганом „Послужите се“.

На сајму ће први пут наступити Камбоџа, Еквадор, Света Луција и Либија. Земље које се враћају и поново ће учествовати су Индонезија, Куба и Сао Томе и Принципе.

У павиљону Националне туристичке организације Грчке, биће присутни излагачи из целе земље, од регионалних представника, туристичких организација из најпопуларнијих грчких дестинација до професионалних удружења.

Србија ће своје туристичке адуте представити у хали четири Београдског сајма кроз наступе Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда, Туристичке организације Војводине, као и многобројних регионалних и локалних туристичких организација из свих делова Србије.

Туристичка организација Србије представиће се под слоганом „Србија. Доживи!“, а поред активног одмора акценат ће бити на богатству различитости, кроз промоцију нових брошура под називом „Упориште духовности“ и „Мој Дунав“. Међу излагачима Туристичке организације Србије су Министарство туризма и омладине, Скијалишта Србије, Завод за заштиту природе, Природњачки центар Свилајнац и Агенција за безбедност саобраћаја.

Наступ Туристичке организације Београда биће у знаку предстојеће изложбе Експо 2027, када ће директор Миодраг Поповић потписати протокол о промотивној сарадњи између Експо 2027 и ове организације и састати се са представницима туристичких организација из Измира, ради проширења туристичке сарадње са Турском.

Туристичка организација Београда представиће различите манифестације које нуде београдске општине.

Међународни сајам угоститељске опреме „Хорека“ окупиће домаће и иностране компаније које се баве производњом, дистрибуцијом и продајом хотелског и угоститељског намештаја, опреме за кухиње, ресторане и барове, као и новим трендовима пословања.

Радно време сајма биће, од 22. до 24. фебруара, од 10 до 19 часова, а у недељу 25. фебруара од 10 до 18 часова. Цена појединачне улазнице је 500 динара. Групна улазница (најмање осам особа) кошта 400 динара, док пословна улазница са пакетом погодности изности 3.000 динара. Цена паркинг места износи 200 динара по сату.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон