ДруштвоЛокалнеНасловна

Борба жена за њихова права је свакодневна

Борба жена за њихова права данас је свакодневна и трајаће увек, а жене су храбре, опстају и успевају у томе. Доказ томе је да је данас све више жена на руководећим и јавним позицијама.

Жене женама треба да буду главна подршка, треба да иду у корак са временом, да прате модерне технологије и актуености, да буду јаке, економски оснажене али уз све то треба да негују нашу традицију и породицу ставе на првом месту, јер је породица та која је основна подршка свим успешним женама, истакле су гостујући у Јутарњем програм РТВ Грачаница Александра Ђекић, директорица Одељења за урбанизам општине Грачаница, Сандра Ђокић, директорица Туристичке организације Грачанице и Данијела Симоновић, председница Урдружења „Традиција кроз векове“.

„Борба жена траје већ више од једног века и драго ми је што могу да истакнем да смо све успешније у томе. Међутим, у средини у којој живимо просто је немогуће доћи до свих жена, постоје и оне које нису радно ангажоване и немају моћ да се изборе са свим тим и да се њихов глас чује. Управо из тих разлога трудимо се да што више жена учествује на трибинама које се баве правима жена и које често организујемо. На челу са председницом општине Љиљаном Шубарић, трудимо се да помажемо свим женама којима је помоћ потребна, јер сматрамо да жена жени увек треба да помогне и пружи подршку“, истакла је Александра Ђекић, директорица Одељења за урбанизам општине Грачаница.  

„Свакако да нам није лако јер живимо у средини где живимо и сматрам да смо двоструко дискриминисане, што по полу што по националној основи, тако да нама треба дупло већа улагања и труд како би постигле успех. На срећу, на основу мог искуства, велика је срећа да ми овде имамо сараднике који нам пружају подршку и до сада нисам наишла на неразумевање. Међутим, има још увек неких проблема, још увек се трудимо да остваримо нека основна права и још увек нам треба доста енергије за све то“, истакла је Сандра Ђокић, директорица Туристичке организације Грачанице.

„Данашња жена треба да буде економски оснажена, едукована али треба да негује традицију јер то је нешто што нас одржава и одражава нас као народ, то је заправо наш днк. Жена треба да ради на томе да се пронађе у нечему у чему је добра и чиме жели да се бави, али на том путу породица увек треба да је на првом месту, јер нам је она највећа подршка и ослонац“, казала је, у нашем Јутарњем програму, Данијела Симоновић, председница Удружења „Традиција кроз векове“.

Поводом Међународног дана жена ТОГ организује манифестацију „Ружа тријумфа“, која ће бити одржана сутра у Дому културе у Грачаници, а удружење „Традиција кроз векове“ у недељу организује своју прву манифестацију „Чувари традиције“, која ће бити одржана у храму Светог Николе у Приштини.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон