Косово

Трајковић: Пљачка поште у Угљару, нови психички притисак на Србе да се иселе

Председник Привременог органа Косова Поља, са седиштем у Угљару,  Александар Трајковић  истиче да пљачка пословнице Поште Србије у Угљару психички притисак који народ више не може да издржи. Он каже и да одлука да се забрани динар има за циљ да се Срби иселе са КиМ.

,,Непознате особе су дошле и провалиле, разбиле пошту, срушили зид, однели касу са новцем који је био намењен пензионерима и осталим становницима општине Косово Поље. Пошта опслужује око 5.000 становника ове општине. Каса је однесена. Нико није чуо ништа у овако тешком тренутку за српски народ на Косову и Метохији. То је психички удар, верујте ми, који становништво не може да поднесе више“, рекао је Трајковић. 

Он је нагласио да народ не може да  верује да динар неће бити платежно средство ка КиМ.

,,Тешко је, народ не може да издржи психички притисак да динар неће фигурирати као валута на овим просторима, не можемо да схватимо да то може да се деси. А како ће, не смо пензионери, него и они који примају социјалну помоћ, остала социјална давања, дечији додатак, мајчински додатак како ће то примати, где ће ићи, шта ће радити? Ово нису притисци да би нестао динар, него пртисци да би се становништво иселило „, подвлачи  Трајковић.

Извор: РТВ Грачаница / ТВ Мост; фото: РТВ Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон