NaslovnaSvetSrbija

Brisel: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa evropskim liderima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se , u Briselu, sa više evropskih zvaničnika. Prethodno se i delegacija iz Prištine sastala sa predstavnicima EU. Razgovori su zakazani nakon što je petorka stranih posrednika proteklog vikenda posetila Beograd i Prištinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , razgovarao je  sa liderima Nemačke, Francuske, Italije,  kancelarom  Olafom Šolcom, predsednikom Emanuelom Makronom i premijerkom Italije Đorđom Meloni, kao i sa  predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Prethodno je sa evropskim zvaničnicima razgovarao premijer privremenih institucija Aljbin Kurti, koji je  napustio je zgradu u kojoj je bio na sastanku  i nije davao izjave za novinare.

Uoči sastanka u Briselu, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da ima velika očekivanja od sastanaka. ,,Imam velika očekivanja, hajde da napredujemo“, rekao je Lajčak, odgovarajući na pitanje Kanala 10, a prenosi Reporteri.

On je dodao da se čeka implementacija sporazuma. Na pitanje da li je danas da kada se prihvatiti ili odbaciti dokument o sporazumu, on je rekao da se tako ne pregovara.

,,Ne pregovaramo više na način ,,Uzmi ili ostavi“, ovo mora da bude pomirenje između dve strane u kojima im pomažemo“, rekao je Lajčak.

Izvor: Tanjug / TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button