КосовоНасловна

Петковић: Чињенице судије Данице Маринковић руше сваки покушај фабриковања догађаја у Рачку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић састао се данас са некадашњим истражним судијом Даницом Маринковић, која је 15. јануара 1999. године спровела увиђај у вези са догађајима у Рачку и упркос бројним притисцима, храбро читавом свету изнела истину засновану на научној експертизи и прикупљеним доказима.

Петковић је захвалио судији Маринковић што непоколебљиво истрајава у борби за истину, правду и слободу и констатовао да је њена професионална и методична истрага допринела да се утврде непобитне чињенице о догађајима у Рачку и њени докази ће остати баштина и наредним генерацијама.

Чињенице које је за историју сачувала Даница Маринковић руше сваки покушај фабриковања догађаја у Рачку који су послужили као несувисло оправдање и повод за противправну агресију дела међународне заједнице на СР Југославију.

Храброст и професионализам судије Маринковић, према речима Петковића, уче нас да се истина мора бранити чврсто, непоколебљиво и аргументовано, јер Србија је и данас често жртва пропагандног деловања и специјалног рата који се против ње води, а на који је могуће одговорити само истином и никако другачије.

„Никад није касно борити се за истину. Највећа ми је сатисфакција што смо моје колеге и ја прикупили доказе и утвридли истину коју нам нико не може одузети“, закључила је судија Маринковић, а наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон