NaslovnaSvet

Brnabić u Tirani: Svi su se zalagali za formiranje ZSO, nema nikakvog smisla, nije u skladu sa dobrosusedskim odnosima to što je Rama tražio da se Srbiji uvedu sankcije

Na sastancima su svi govorili o tome da je krajnje vreme da se formira ZSO, to je jasno komunicirano i pred Aljbinom Kurtijem, od velike petorke očekujem da vide kako Srbi žive na KiM i da se ostvare njihova ljudska prava, naglasila je premijerka Srbije Ana Brnabić u Tirani, gde se održava Samit Berlinskog procesa,   

Premijerka je rekla da ne zna zašto je albanski premijer Edi Rama tražio da se uvedu sankcije Srbiji, ocenjujući da to nije u skladu sa dobrosusedkim odnosima, niti sa onim što se radi u okviru inicijative ,,Otvoreni Balkan“.

Novinari u Tirani su primetili da je Brnabić imala hladan i protokolaran pozdrav sa Ramom, a Brnabić je odgovorila da se tako oseća i da ne može srdačnije da se pozdravi sa čovekom koji je, kako je rekla, pozvao da se uvedu sankcije Srbiji.

,,Nadam se da ćemo i danas tokom dana razgovarati još o tome, a razgovarali smo malo da ćemo to razjasniti. Sa Albanijom želimo najbolje moguće odnose kao i sa svima u reigonu. Nikad niste samo političar, nekad ste i čovek. I tako se osećam. Nije mi drago, ne znam zašto je to uradio, nema baš nikakvog smisla, nije u skladu sa dobrosusedskim odnosima ni u skladu sa onim šsto radimo u okviru inicijative Otvoreni Balkan“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da Srbija nije uradila ništa  da bilo ko poziva i traži da se uvedu sankcije.

,,Nije mi jasan taj njegov gest, tako se osećam, ne mogu drugačije. Ne treba da se uzima lično. Ja sam tu, mi smo ragzovarali razgovaraćemo dalje.  Uvek sam otvorena za najbolje moguće odnose sa albasnim institucijama i da nastavimo da implementiramo projekte koje smo krenuli da implemetiramo“, poručila je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button