НасловнаСвет

Брнабић у Тирани: Сви су се залагали за формирање ЗСО, нема никаквог смисла, није у складу са добросуседским односима то што је Рама тражио да се Србији уведу санкције

На састанцима су сви говорили о томе да је крајње време да се формира ЗСО, то је јасно комуницирано и пред Аљбином Куртијем, од велике петорке очекујем да виде како Срби живе на КиМ и да се остваре њихова људска права, нагласила је премијерка Србије Ана Брнабић у Тирани, где се одржава Самит Берлинског процеса,   

Премијерка је рекла да не зна зашто је албански премијер Еди Рама тражио да се уведу санкције Србији, оцењујући да то није у складу са добросуседким односима, нити са оним што се ради у оквиру иницијативе ,,Отворени Балкан“.

Новинари у Тирани су приметили да је Брнабић имала хладан и протоколаран поздрав са Рамом, а Брнабић је одговорила да се тако осећа и да не може срдачније да се поздрави са човеком који је, како је рекла, позвао да се уведу санкције Србији.

,,Надам се да ћемо и данас током дана разговарати још о томе, а разговарали смо мало да ћемо то разјаснити. Са Албанијом желимо најбоље могуће односе као и са свима у реигону. Никад нисте само политичар, некад сте и човек. И тако се осећам. Није ми драго, не знам зашто је то урадио, нема баш никаквог смисла, није у складу са добросуседским односима ни у складу са оним шсто радимо у оквиру иницијативе Отворени Балкан“, рекла је Брнабић.

Она је истакла да Србија није урадила ништа  да било ко позива и тражи да се уведу санкције.

,,Није ми јасан тај његов гест, тако се осећам, не могу другачије. Не треба да се узима лично. Ја сам ту, ми смо рагзоварали разговараћемо даље.  Увек сам отворена за најбоље могуће односе са албасним институцијама и да наставимо да имплементирамо пројекте које смо кренули да имплеметирамо“, поручила је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон