УнцатегоризедВестиКосовоЛокалнеНасловна

Чланови АП Јанићије Поповић у филму РУЖИЦА И КАМЕНА ТРОЛИЦА

У „МТС дворани” у Београду премијерно је синоћ приказан анимирани филм „Ружица и камена тролица” данске редитељке Карле Нор Холмбек. У синхронизацији филма учествовали су и чланови драмске групе Дома културе „Грачаница“ АП „Јанићије Поповић“. Кристина Трајковић и Огњен Јовановић“. 

Кристина Трајковић, је у филму позајмила глас главној јунакињи Ружици, док је Огњен Јовановић позајмљивао глас Трол Комину. 

У анимираном филму „Ружица и камена тролица“ главни јунак је Ружица цветна вила која је увек живела сама у свом грму. Више од свега сања да има пријатеља, али је превише уплашена да би икада напустила свој грм и зато га никада није пронашла. Међутим, породица мишева која живи испод грма Ружица верује да имају решење. Господин и госпођа Маус желе да се Ружица уда за њиховог сина Карла. Иако не жели да се уда за миша, када јој запрете да ће се одселити, она осећа да мора да каже “да” за брак. На срећу, пре венчања спашава је лептир Свила и њих двоје брзо постају пријатељи. 

Након премијере глумица Кристина Трајковић је признала да је све ово за њу незаборавно и дивно искуство. „Задаци су били изазовни и одговорни, срећна сам јер су резултати одлични“ – рекла је она. 

У синхронизацији су поред чланова АП „Јанићије Поповић“ учествовала и деца из Београда, Лесковца и Горњег Милановца. Сви ону су похађали креативне радионице „Како синхронизовати цртани филм” у оквиру пројекта „Еуро Фест фор Кидс” октобра прошле године. 

Публика у Грачаници ће филм моћи да погледа у четвртак 08. фебруара 2024. године у 18 часова у Великој сали Дома културе „Грачаница“.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон