ВестиСрбија

Давос: Вучић се састао са Криштом и Новак

Председник Србије Александар Вучић састао се у Давосу са председавајућом Савета министара Босне и Херцеговине Борјаном Кришто и са председницом Мађарске Каталин Новак.

„Са председавајућом Савета министара БиХ разговарао сам на Светском економском форуму о јачању свеукупне сарадње двеју земаља, европском путу региона и другим актуелним питањима“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу „будуцностсрбијеав“.

Он се са Кришто састао током овогодишњег издања Светског економског форума у Давосу, где је већ имао прилику да разговара и са помоћником државног секретара САД за европска и евроазијска питања Џејмсом О’ Брајаном, премијером Белгије Александером Де Кроом, као и директором Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаелом Гросијем.

Са Новак о јачању пријатељских односа и геополитичкој ситуацији

Председник Србије Александар Вучић састао се у Давосу и са председницом Мађарске Каталин Новак са којом је разговарао о актуелној геополитчкој ситуацији, дешаваниима у региону и даљем јачању пријатељских односа две земље.

„Срдачан сусрет са Каталин Новак. Разменили смо мишљења о актуелној геополитичкој ситуацији, дешавањима у региону и даљем јачању пријатељских и добросуседских односа Србије и Мађарске“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу „будуцностсрбијеав“.

Истакао је да ће и у наредном периоду наставити да планирају и раде заједно за бољу будућност две земље.

Председник се са Новак састао током овогодишњег издања Светског економског форума у Давосу, где је већ имао прилику да разговара и са помоћником државног секретара САД за европска и евроазијска питања Џејмсом О’ Брајаном, премијером Белгије Александером Де Кроом, директором Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаелом Гросијем.

Извор: ТВ Мост; Фото: инстаграм

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон