ДруштвоЛокалнеНасловна

Општина Грачаница пољопривредницима поделила 1.000 садница шљиве

У циљу развоја пољопривреде, Општина Грачаница обезбедила је и данас поделила 1.000 садница шљиве за десет домаћинства са територије наше општине.

Директор одељења пољопривреде и шумарства Драгиша Стојановић казао је да је и ове године за пољопривреднике обезбеђена помоћ у виду воћних садница.

„Са циљем развоја пољопривреде, односно воћарства у нашој општини обезбедили смо 1.000 садница шљива за укупно десет пољопривредних произвођача тако да ће свако добити по 100 садница. Надам се да ће у наредним годинама имати користи од њих, односно да ће остварити приходе“, казао је Стојановић.

Он је додао да ће захваљујући овој помоћи никнути неколико воћњака, те да је одељење за пољопривреду спремно да сваком пољопривреднику пружи саветодавну и сваку другу врсту помоћи како би производња била успешна.

„Ми као одељење, али и наши професори са Пољопривредног факултета, спремни смо да им пружимо сваку врсту помоћи око узгајања и орезивања младих воћњака како би имали здрава стабла, добар и квалитетан род“.

„Имам неко старо воће које бих извадио па би га обновио младим садницама. Ова помоћ нам значи много и зато се захваљујемо Општини Грачаница“, рекао је Зоран Ђорђевић из Грачанице.

Из Одељења за пољопривреду и шумарство истичу да ће се са оваквом врстом помоћи наставити и убудуће, те да ће одлучити које ће саднице доделити наредне године.

Извор: https://nasagracanica.com

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон