КосовоНасловна

Деца са Косова и Метохије у посети Народној скупштини

Више од 80 деце са Косова и Метохије, заједно са својим вршњацима из Новог Сада код којих бораве у оквиру пројекта „Свим srcем за осмех детета“, посетило је данас Народну скупштину Републике Србије.

Децу је поздравио и председник Скупштине Србије Владимир Орлић, који им је пожелео добродошлицу и нагласио да је Дом Народне скупштине њихова кућа, баш као што је то читава Република Србија.

“Данас сте заједно са својим другарима из Новог Сада, али и са онима који живе у Београду, Нишу, Крагујевцу и сваком другом месту у нашој и вашој Србији. Знајте да смо сви заједно са вама – увек и да на својој страни имате своју Србију. Вама и вашим породицама бескрајно хвала што сте јаки, храбри, што за све нас чувате Косово и Метохију”, поручио је Орлић.

Деци је пожелео да се из престонице и осталих градова и места које програм посете обухвата врате са најлепшим успоменама, стеченим новим пријатељствима и да не забораве да буду вредни, марљиви, успешни ученици, који ће се сутра старати за своју Србију и учинити је још бољим местом за живот, саопштено је из Скупштине Србије.

“Хвала вам јер сте својим осмесима украсили нашу Народну скупштину”, истакао је Орлић. Председнику Скупштине Србије је, у име организатора посете, додељена плакета за помоћ реализацији јубиларног десетог пројекта „Свим srcем за осмех детета“.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон