ДруштвоЛокалнеНасловна

Дечаку Луки Секулићу из Грачанице који болује од портне хипертензије потребна је помоћ добрих људи

Дечаку Луки Секулићу из Грачанице који болује од портне хипертензије потребна је помоћ добрих људи како би лекари у Италији најпре обавили операцију srcа која износи 50 000 евра, а након тога наставили лечење пратеће болести.

Лука Секулић је дванаестогодишњи дечак из Грачанице који болује од портне хипертензије. Лукин живот је озбиљно угрожен овим стањем и тренутно се налази у болници за децу у Милану, након што је изабран од старне доктора на Косову и Метохији, чека на сложену операцију која ће му помоћи да се врати нормалном животу.

„Одрађена је дијагностика комплентно, дошли су до сазнања да тренутни проблем сада који треба да се реши код Луке јесте операција srcа поново, зато што, шта год су покушали њему ништа није могло због srcа, зато што је srcе одмах одреаговало. Сада чекамо кардиохирурга да се јави из друге клинике и надамо се да ће то ускоро бити и да ће Луку прихватити. Захваљујем се свима, јер је помоћ прекопотребна, сама ова операција коштаће око 50.000 евра. Након тога имаће постоперативни ток, па ће онда приступити проблему због којег је он и отишао“, рекла је Јелена Секулић, мајка дечака.

С циљем подршке Луки, Туристичка организација Грачанице и Општина Грачаница покрећу хуманитарну акцију, организују донаторско вече на које су позване све институције, фондације, привредни субјекти, предузећа, представници медија и НВО-а са подручја општине Грачаница.

„Донаторско вече за Луку одржаће се у Центар кафе-у у Грачаници са почетком од 20 часова, где ћемо све донаторе који су се претходно одазвали акцији или на само донаторско вече донесу свој финансијски  допринос позвати. Након тога имаћемо и хуманитарно вече, где ће наше госте забављати Либеро бенд из Грачанице, који на тај начин жели да припомогне у прикупљању  новчаних средстава. У комуникацији са особљем Дома културе, када смо договарали организацију донаторске вечери сазнали смо и да се игра представа Сумњиво лице. На иницијативу директора позоришта пожелели су да и овај пут учествују тако што ће сав приход од продатих карата проследити за Лукино лечење“, рекла је Сандра Ђокић, директорка ТО Грачаница.

Они који нису у могућности да присуствују, средства подршке могу уплатити на следећи начин: 

– Динарски рачун: 205-9001012136292-68, Јелена Секулић НЛБ Комерцијална банка, А.Д Београд 

– Девизни рачун: 1501011001726740 Бојан Секулић, Раиффеисен банк

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон