Унцатегоризед

Елек: Бојим се бањалучког сценарија

“Од 2021., када је одбијена задња набавка, немамо континуирано снабдевање лековима, санитетским материјалом и инфузионим растворима“, рекао је у изјави за ТВ Мост директор КБЦ Косовска Митровица др Златан Елек.

„Све нам полако нестаје. Завод за јавно здравље, који је задужен за набавку, није у могућности, као ни ми, да набавља ни вакцине за наше најмлађе, тако да се деца не вакцинишу, а причамо о редовној вакцинацији“, нагласио је Елек.

Он је напоменуо да КБЦ у Косовској Митровици тренутно ради са залихама набавке из 2021. године.

„Упознали смо све релевантне, међународне факторе са овим проблемом. Бојим се бањалучког сценарија зато што нам је ограничено и снабдевање кисеоником. У Бања Луци је онда умрло 12 беба јер није било кисеоника“, истакао је Елек и додао да је кисеоник неопходан и за рад операционих сала, породилишта…

Директор КБЦ Косовска Митровица напоменуо је да су угрожени и онколошки пацијенти.

„Онколошка терапија живот значи за те пацијенте“, рекао је Елек и додао да је приметан број пораста онколошких пацијената.

Због забране увоза српске робе на КиМ последњих месеци, све је тежа ситуација у здравственим установама, али и у продавницама где робе српског порекла готово да нема.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон