Uncategorized

Elek: Bojim se banjalučkog scenarija

„Od 2021., kada je odbijena zadnja nabavka, nemamo kontinuirano snabdevanje lekovima, sanitetskim materijalom i infuzionim rastvorima“, rekao je u izjavi za TV Most direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

„Sve nam polako nestaje. Zavod za javno zdravlje, koji je zadužen za nabavku, nije u mogućnosti, kao ni mi, da nabavlja ni vakcine za naše najmlađe, tako da se deca ne vakcinišu, a pričamo o redovnoj vakcinaciji“, naglasio je Elek.

On je napomenuo da KBC u Kosovskoj Mitrovici trenutno radi sa zalihama nabavke iz 2021. godine.

„Upoznali smo sve relevantne, međunarodne faktore sa ovim problemom. Bojim se banjalučkog scenarija zato što nam je ograničeno i snabdevanje kiseonikom. U Banja Luci je onda umrlo 12 beba jer nije bilo kiseonika“, istakao je Elek i dodao da je kiseonik neophodan i za rad operacionih sala, porodilišta…

Direktor KBC Kosovska Mitrovica napomenuo je da su ugroženi i onkološki pacijenti.

„Onkološka terapija život znači za te pacijente“, rekao je Elek i dodao da je primetan broj porasta onkoloških pacijenata.

Zbog zabrane uvoza srpske robe na KiM poslednjih meseci, sve je teža situacija u zdravstvenim ustanovama, ali i u prodavnicama gde robe srpskog porekla gotovo da nema.

Izvor: TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button