КосовоНасловна

Настављено суђење Златану Арсићу из Ајновца, оптуженом за ратни злочин

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини данас је настављено суђење Златану Арсићу који се терети за наводни ратни злочин почињен 1999 године.

Златан Арсић из Ајновца код Косовске Каменице терети се да је у полицијској станици у Косовској Каменици у марту 1999 године у својству полицијског службеника претукао оштећеног Б.М из истог места као и да је учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.

Браниоци оптуженог Златана Арсића, адвокати Василије Арсић и Дејан А. Васић су након испитивања сведока Б.М. констатовали да треба да постоје нове околности које су садржане у новој изјави сведока.

– Данас је завршен доказни поступак у предмету против Златана Арсића. Утисак је одбране да смо успели да докажемо алиби за Арсића, томе у прилог иде и сведочење кључног сведока данас који је био контрадикторан, нејасан и противречан у својим изјавама које је давао у предистражном, истражном поступку и на суђењу данас. Очекујем да ће суд сагледати све доказе и донети једну праведну одлуку која ће задовољити правду, а то је да Арсић буде ослобођен оптужбе – навео је адвокат Василије Арсић.

Сведок Б. М. је на питање одбране рекао да не може да се сети тачног датума, а ни месеца када га је Арсић напао, али да је вероватно био месец фебруар или март.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је у јулу прошле године оптужницу против Арсића. За сада се оптужница заснива само на противуречним сведочењима.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон