Косово

Ђурић са Братуом: Највећи изазов за Србију ситуација на КиМ

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић, нагласио је у разговору са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом, да Србија остаје посвећена очувању мира и стабилности у региону, као и да у наредном периоду жели да снажи партнерства и пријатељске односе са земљама широм света.

Шеф српске дипломатије је указао на то да је један од највећих изазова за Србију ситуација на Косову и Метохији, истакавши да нема напретка у нормализацији односа, као и да су Срби који тамо живе свакодневно изложени разним притисцима, дискриминацији и провокацијама.

Ђурић је рекао да је Србија захвална на помоћи и подршци коју Мисија већ дуги низ година пружа у спровођењу реформи у областима које су од суштинског значаја за даљи напредак наше земље, посебно на пољу евроинтеграција, саопштило је ресорно министарство.

Оценио је да су реформе континуиран процес, као и да је нова Влада Србије у потпуности посвећена јачању својих капацитета и спровођењу политика које ће довести до општег напретка наше земље.

Саговорници су истакли да је досадашња сарадња Србије и Мисије донела врло видљиве резултате и добробити за цело друштво и указали на обострану посвећеност заједничком раду у будућности.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон