Политика

Ђурић са Мађаром: Блискост српског и мађарског народа најбољи залог за будућност

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић имао је данас сусрет са амбасадором Мађарске Јожефом Мађаром којем је рекао да веома цени чињеницу да је Мађарска један од главних заговорника проширења ЕУ, саопштило је Министарство спољних послова.

„Посебно ми је задовољство што сам мандат министра спољних послова симболично започео посетом Будимпешти, и овом приликом бих желео да поновим захвалност на срдачној добродошлици коју ми је недавно указао министар Петер Сијарто“, рекао је Ђурић.

Уз оцену о изузетној динамици сусрета званичника који се редовно одвијају на свим нивоима, шеф српске дипломатије нагласио је да, поред међудржавних односа и пријатељства председника Вучића и премијера Орбана, наша два народа повезују и одлични међуљудски односи.

„Блиски односи наших двају народа највеће су богатство и најбољи залог за будућност, јер су управо наши грађани ти који историјски одржавају и негују релације и мимо државних токова“, додао је министар.

Како се наводи, по питању мађарске подршке нашим евроинтеграцијама, министар Ђурић је подвукао да Србија веома цени чињеницу да је Мађарска један од главних заговорника проширења, истакавши да га посебно радује предстојеће мађарско председавање Савету Европске уније.

„Народ у Србији ће, мађарским председавањем овим телом, бити у могућности да перспективу чланства у Европској унији види кроз једно пријатељско лице“, рекао је том приликом Ђурић.

Закључује се да су с тим у вези, саговорници разговарали и о развоју механизама експертских консултација и размене искустава, што би за Србију било од изузетне користи у процесу приступања Европској унији као стратешком опредељењу.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон