ДруштвоНасловна

До 25. јануара пријаве за бесплатну рехабилитацију пензионера у бањама

Пријављивање за бесплатну бањску рехабилитацију корисника пензија чије пензије не прелазе 39.850 динара могуће је закључно са 25. јануаром 2024. године.

Право на рехабилитацију у бањама имају особе које имају пребивалиште у Србији, немају друга лична примања осим пензије која не прелази поменути износ и они који нису користили рехабилитацију почев од 2020 године.

Пријаве се подносе удружењима, односно одборима корисника пензија са подручја филијале Фонда ПИО, на којој корисник има пребивалиште, а могу се поднети и у најближој организационој јединици Фонда, уколико пензионер у време подношења пријаве борави ван свог места становања.

Уз пријаву се подноси пензијски чек, доказ о висини пензије ако се прима из иностранства, извод из банке, потврду иностраног носиоца социјалног осигурања и попуњена пријава са изјавом на прописаном обрасцу, где пријављени жели да користи рехабилитацију.

Чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.

Пријаве за бесплатну бању су почеле да се подносе од 9. јануара, а ранг листа корисника ће се објавити 24. радног дана од дана истека огласа и на ту листу се може поднети приговор надлежној комисији у року од пет радних дана од дана њеног објављивања на огласној табли.

Комисија је дужна да у року од пет дана размотри поднете приговоре, обавести подносиоце приговора и утврди коначну ранг листу корисника пензија који су остварили право на рехабилитацију и она се објављује на таблама организација корисника пензија – Савез пензионера Србије, Удружење пензионера Независност, Дирекције Фонда, Покрајинског Фонда и филијала.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон