КосовоНасловна

Душко Арсић осуђен на 13 година затвора

Душка Арсића из Матичана код Приштине основни суд у Приштини осудио је на 13 година затвора, према оптужници за ратни злочин, који му се ставља на терет.

Суд је Арсића прогласио кривим за дела која му се према оптужници стављају на терет.

 „Нисам очекивао овакву пресуду али нисам изненађен. Мислим да су данас после пресуде и најдобронамернији посматрачи изгубили илузије о демократском капацитету косовског правосуђа. Косовско правосуђе сваком наредном пресудом убеђује јавност да није у стању да спроведе фер поступак. Ово је био предмет најочигледнији у мноштву сличних предмета, где се суди за ратне злочине без каквих доказа, где је очигледна повезаност са имовинским споровима који су претходили овој тужби за ратне злочине и где се суди човеку који 20 и више година живи на Косову и да тек када избије имовински спор он бива ухапшен и пријављен после 22 године ћутања. Према томе, овај предмет и оваква пресуда, која још није правоснажна, уништава наду свакоме ко се нада да ће на Косову добит правду и свакоме кога чека суђење за сличе ствари“, истакао је адвокат Небојша Влајић.

Влајић је истакао да ће а ову пресуду уложити жалбу о којој ће одлучивати Апелациони суд.

„Поновићу још једном своју ранију изјаву да ко се правди нада на косовским судовима или је врло наиван или је дубоко необавештен“, нагласио је Влајић.

На суђењу је истакнуто да ће време које је Арсић провео у притвору бити урачунато у казну.

Душко Арсић ухапшен је 8. децембра 2021. године на прелазу Јариње, у присуству двоје малолетне деце, након што је дошао да реши проблеме око узурпиране имовине у селу Матичане.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон