КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Каменована српска школа у Косовској Каменици

Албански изгредници каменовали су синоћ око 21 час српску школу у Косовској Каменици . У тој згради налазе се три образовне српске институције и то Основна школа „Десанка Максимовић“, средња Техничка школа, као и Гимназија. У тренутку инцидента срећом није било ученика који похађају ове школе, али је и овај инцидент као и многи претходни узнемирио родитеље и њихову децу.

Према речима очевидаца, школе су каменоване од стране албанских младића који су ноћ пре тога на ограду школе качили заставе непримереног садржаја. Очигледно се на Косову и Метохији ствара клима у којој Срби више нису безбедни ни у школама, ни у домовима здравља, ни у својим кућама, ни у црквама,  јер нема српског објекта који није опљачкан, каменован, претресан, обијан, паљен…

Овај инцидент сведочи да се талас насиља и притисака према српском народу који генеришу и покрећу власти у Приштини осликава и преноси и на најмлађе генерације. Тиме се ствара атмосфера у којој је чак и пожељно и погодно нападати Србе и каменовати их и да за то нико неће одговарати.

Уместо мирног суживота и развијања међусобне толеранције, поштовања и различитости, приштински политичари на челу са Аљбином Куртијем свакодневно политиком терора и запаљивим антисрпским изјавама стварају атмосферу у којој је легитимно нападати Србе, у којој када припадник тзв. КБС пуца у српску децу буде пуштен на слободу и у којој нико не одговара за упуцавање Срба, за пребијање српских тинејџера Даре и Кристијана, за преорана српска гробља и кости. У тој и таквој клими, међународна заједница је само неми посматрач пораста етнички мотивисаног насиља према српском народу, уместо да се јасно и јавно одреди према таквим поступцима и предузме кораке у заштити Срба на које је обавезна према свом мандату.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон