KosovoNaslovna

Kancelarija za KiM: Kamenovana srpska škola u Kosovskoj Kamenici

Albanski izgrednici kamenovali su sinoć oko 21 čas srpsku školu u Kosovskoj Kamenici . U toj zgradi nalaze se tri obrazovne srpske institucije i to Osnovna škola „Desanka Maksimović“, srednja Tehnička škola, kao i Gimnazija. U trenutku incidenta srećom nije bilo učenika koji pohađaju ove škole, ali je i ovaj incident kao i mnogi prethodni uznemirio roditelje i njihovu decu.

Prema rečima očevidaca, škole su kamenovane od strane albanskih mladića koji su noć pre toga na ogradu škole kačili zastave neprimerenog sadržaja. Očigledno se na Kosovu i Metohiji stvara klima u kojoj Srbi više nisu bezbedni ni u školama, ni u domovima zdravlja, ni u svojim kućama, ni u crkvama,  jer nema srpskog objekta koji nije opljačkan, kamenovan, pretresan, obijan, paljen…

Ovaj incident svedoči da se talas nasilja i pritisaka prema srpskom narodu koji generišu i pokreću vlasti u Prištini oslikava i prenosi i na najmlađe generacije. Time se stvara atmosfera u kojoj je čak i poželjno i pogodno napadati Srbe i kamenovati ih i da za to niko neće odgovarati.

Umesto mirnog suživota i razvijanja međusobne tolerancije, poštovanja i različitosti, prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem svakodnevno politikom terora i zapaljivim antisrpskim izjavama stvaraju atmosferu u kojoj je legitimno napadati Srbe, u kojoj kada pripadnik tzv. KBS puca u srpsku decu bude pušten na slobodu i u kojoj niko ne odgovara za upucavanje Srba, za prebijanje srpskih tinejdžera Dare i Kristijana, za preorana srpska groblja i kosti. U toj i takvoj klimi, međunarodna zajednica je samo nemi posmatrač porasta etnički motivisanog nasilja prema srpskom narodu, umesto da se jasno i javno odredi prema takvim postupcima i preduzme korake u zaštiti Srba na koje je obavezna prema svom mandatu.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button