Косово

“Електросевер” одређује цену тарифа за струју, Влади Косова није познато али су сагласни са одлукама РУЕ

Компанија за снабдевање електричном енергијом “Електросевер” одредиће цену тарифа за струју за становнике севера Косова рачунајући од 1. јануара. Влади Косова није познато да „Електросевер“ не подлеже Уреду регулатора у погледу тарифа за наплату електричне енергије, пише приштинска Коха”, преноси Радио Косовска Митровица.

Српска компанија ће одредити сопствене тарифе за струју за становнике општина са српском већином на северу, за своје потрошаче које је од јануара кренула да снабдева струјом, тачније од момента када је добила лиценцу.

Због техничких проблема са бројилима, наплата електричне енергије још није обављена а представници “Електросевера” су на састанку који је одржан пре недељу дана, како преноси Коха диторе, са представницима општине Северна Митровица поменули и паушални обрачун као опцију.

Из кабинета косовског премијера кажу да су сагласни са било којим обликом наплате струје, који је под регулативом канцеларије за енергетику (РУЕ), али да нису упознати да „Електросевер” има аутономију да утврђује тарифе независно од регулаторне канцеларије.

„Влада подржава сваки начин обрачуна, која је у складу са правилима регулаторног тела за енергетику и обезбеђивањем услова за снабдевање електричном енергијом. Дакле, уколико је наплата у складу са овим правилима, то ће утврдити Канцеларија регулатора“, речено је у одговору из Владе, преноси овај приштински лист.

Извор: Радио Косовска Митровица

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон