КосовоЛокалне

Усељење у социјалне станове у Сувом Долу током марта

Стамбена зграда у Сувом Долу, са укупно 34 социјална стана, биће усељена током марта ове године, саопштено је након разговора председнице Општине Грачаница Љиљане Шубарић са предствницима Данског савета за избеглице.

Председница Општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић угостила је директорицу Данског савета за избеглице (ДСИ) Кристен Стец са којом је разговарала о завршетку пројекта изградње социјалних станова у Сувом Долу, али и о сарадњи на будућим пројектима.

Председница Шубарић се још једном захвалила Данаском савету за избеглице на подршци и помоћи становништву, а пре свега социјално угроженим породицама и интерно расељеним лицима који су, како је казала, свакако једна од најрањивијих категорија друштва којима је стамбено збрињавање годинама највећи проблем.

Дирекотрица Данског савета за избеглице Кристен Стец казала је да је веома задовољна што се у сарадњи са Општином Грачаница приводи крају још један важан пројекат, те да је то пут ка још успешнијој сарадњи.

Изградња станова у Сувом Долу почела је пре годину дана. Реч је о пројекту који финансира ЕУ, а спроводи ДСИ. Добитници станова су већ одређени у складу са раније обављеном конкурсном процедуром, а у њих ће се уселити интерно расељена лица која су до недавно живела у контејнерском насељу Падалиште пре него што је оно затворено као и социјално угрожене породице.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон