Косово

Ељшани: Ускоро ћемо отворити мост на Ибру

Заменик командира Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је да ће мост на Ибру бити ускоро отворен, наводи Теве1, а преноси Косово онлајн.

Ељшани додаје да са надређенима разговарају како то може да се уради.

„Сматрам да је само питање времена када ће овај мост бити отворен и како ће бити отворен. Једном смо споменули да постоји могућност да се мост отвори, али разговарамо са надређенима како то да се уради. Сматрам да за грађане севера више нема места за бригу. Форма како ћете отворити је мало другачија, али сматрам да ћемо ускоро отворити мост“, изјавио је он.

Иначе, у априлу је Скупштина општине Северна Митровица донела одлуку да се мост на Ибру отвори за саобраћај возила, али је та најава наишла на бројне оштре реакције због актуелне безбедносне ситуације на северу, како грађана Северне Митровице који кажу да су забринути за своју безбедност, тако и представника међународне заједнице.

Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак, говорећи о овој одлуци, истакао је да није време за отварање моста на Ибру, а Из Кфора су навели су је то питање које мора да се реши политичким дијалогом.

Отварање главног моста за саобраћај предвиђено је споразумом о нормализацији односа Косова и Србије, у оквиру такозване ,,ревитализације моста“.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон