ЛокалнеНасловна

Одржан дечији маскенбал у Грачаници у оквиру Дечије недеље

У оквиру Дечије недеље која се обележава у готово свим предшколским установама и вртићима, данас је одржан дечији маскенбал у просторијама основне школе Краљ Милутин у Грачаници.

Родитељи, малишани и њихови васпитачи данас су још једном показали креативност у припреми разноврсних костима које су малишани носили на овогодишњем маскенбалу. Поред деце из предшколске установе Ђурђевак из Грачанице, на маскенбалу су учествовала и деца која похађају предшколско образовање у Сушици. Уз песму и игру, оно што је било примарно јесте и дружење.

„Обележавамо дечију недељу као и сваке године, ове године је то од 2 до 6 октобра.

Родитељи и деца су били креативни и наравно наше васпитачице сарађују добро са родитељима, та сарадња доприноси добар успех и хвала им на томе. Сва деца су први пут о овој школској сали и веома су била изненађена и срећна“, рекла је Радица Парлић, директорица ПУ „Ђурђевак“.

У оквиру Дечије недеље, деца су имала прилике да и претходних дана учествују у бројним активностима, а тако ће бити и до краја ове недеље. Посета Ватрогасном дому, Служби Хитне помоћи, Црвеном крсту, као и спортске активности само су неки од догађаја који се организују у току Дечије недеље.

На дечијим лицима приметан је осмех као и радост због учествовања на оваквим манифестацијама. А костими су углавном инспирисани ликовима из дечијих бајки и цртаних филмова.

Дечија недеља обележава се до 6. Октобра, а малишани ће имати прилике да обиђу и средњовековни парк Ордо Драконис у Грачаници.  

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон