LokalneNaslovna

Održan dečiji maskenbal u Gračanici u okviru Dečije nedelje

U okviru Dečije nedelje koja se obeležava u gotovo svim predškolskim ustanovama i vrtićima, danas je održan dečiji maskenbal u prostorijama osnovne škole Kralj Milutin u Gračanici.

Roditelji, mališani i njihovi vaspitači danas su još jednom pokazali kreativnost u pripremi raznovrsnih kostima koje su mališani nosili na ovogodišnjem maskenbalu. Pored dece iz predškolske ustanove Đurđevak iz Gračanice, na maskenbalu su učestvovala i deca koja pohađaju predškolsko obrazovanje u Sušici. Uz pesmu i igru, ono što je bilo primarno jeste i druženje.

„Obeležavamo dečiju nedelju kao i svake godine, ove godine je to od 2 do 6 oktobra.

Roditelji i deca su bili kreativni i naravno naše vaspitačice sarađuju dobro sa roditeljima, ta saradnja doprinosi dobar uspeh i hvala im na tome. Sva deca su prvi put o ovoj školskoj sali i veoma su bila iznenađena i srećna“, rekla je Radica Parlić, direktorica PU „Đurđevak“.

U okviru Dečije nedelje, deca su imala prilike da i prethodnih dana učestvuju u brojnim aktivnostima, a tako će biti i do kraja ove nedelje. Poseta Vatrogasnom domu, Službi Hitne pomoći, Crvenom krstu, kao i sportske aktivnosti samo su neki od događaja koji se organizuju u toku Dečije nedelje.

Na dečijim licima primetan je osmeh kao i radost zbog učestvovanja na ovakvim manifestacijama. A kostimi su uglavnom inspirisani likovima iz dečijih bajki i crtanih filmova.

Dečija nedelja obeležava se do 6. Oktobra, a mališani će imati prilike da obiđu i srednjovekovni park Ordo Drakonis u Gračanici.  

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button