Косово

Епархија рашко-призренска наставља да брине о социјално угроженим породицама на Косову

У srcу малог, заборављеног села између Грачанице и Гњилана, где живот тече спорије, а солидарност још увек има смисла, једна прича разбија монотонију свакодневнице. Међу преосталим становницима у селу Паралово, Новица Максимовић посебно истиче своју борбу за опстанак. Оставши сам, суочио се са немилим догађајем у јануару, када су му из дворишта украдена три драгоцена сапутника – његове козе.

Радост у дом Максимовића донели су Владика Теодосије и попадија Светлана Стевић, председница епархијске добротворне организације “Мајка девет Југовића”. Њихова посета овом храбром човеку није била обична. Донели су му поклоне који симболизују наду и нови почетак – две козе и три јарета.

Поред драгоцених животиња, мештанину је уручена и помоћ у храни и лековима, узимајући у обзир његово тешко здравствено и материјално стање које му не дозвољава да посети лекара. У овим тренуцима, када се преостали Срби  на Косову и Метохији суочавају са бројним изазовима, важност заједништва и међусобне подршке никада није била већа.

Епархија рашко-призренска преко своје добротворне организације, наставља да буде стуб подршке за најугроженије породице. Ова прича је само један од примера који нас подсећа да, без обзира на тешкоће, никада нисмо сами.

Извор: Епархија рашко-призренска

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон