КосовоНасловна

Петковић: Куртијев циљ је јасан – на власти задржати лажне градоначелнике који су изабрани мимо воље српског народа на КиМ

Данас су власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем јасно показале да их не занима никаква деескалација и нормализација ситуације у четири општине на северу Косова и Метохије, што је један од главних захтева Београда али и ЕУ, већ да је Куртијева намера наставак терора над српским народом – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Управо у томе лежи разлог због чега су данас албански  представници у општинама у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану одбили да приме образложену грађанску иницијативу за смену лажних и нелегитимних градоначелника, а коју су грађани поднели стриктно поштујући административно упутство које је израдила сама Приштина.

Додатно, грађане који су у просторијама општине Звечан, у насељу Липа, покушали да ову образложену иницијативу уруче такозваном председавајућем Скупштине општине, полиција је испитивала, претресала и легитимисала дужи временски период, са јасним циљем застрашивања, не би ли одустали од својих захтева.

Све ово говори у прилог чињеници да Курти, не само да крши сва права Срба на КиМ, већ крши и сопствене прописе које доноси, када је потребно додатно обесправити и малтретирати српски народ и јужно и северно од Ибра.

Куртијев циљ је јасан – на власти задржати лажне градоначелнике и окупационе гаулајтере који су изабрани мимо воље већинског српског народа на КиМ, са 13 гласова Срба и 3,5 одсто албанских гласова са севера. Са таквим непостојећим легитимитетом, лажни градоначелници доносе бројне антисрпске одлуке и казнене мере на уштрб нашег народа, са циљем наставка терора и прогона Срба са њихових вековних огњишта, због чега се и даље грчевито држе фотеља како би се одржали на власти мимо свих процедура, основа и норми. Одбијање Приштине да прихвати захтев грађана за опозив лажних градоначелника јасно показује да се Курти све време служио триковима, у намерама да обмане ЕУ, али и да заустави процес смене нелегитимних албанских локалних органа власти на северу – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон