КосовоЛокалнеНасловна

Европска унија и општина Грачаница у заједничком деловању на унапређењу положаја жена

Општина Грачаница у сарадњи са  АСБ и WЕнтрепреноур иплементираће пројекат финансиран од стране Европске Уније са циљем унапређења положаја жена, у сврху подршке интеграцији жена као и превенцији и борби против свих облика дискриминације у циљу унапређења родне равнопрвности, људских права и оснаживања жена.

Меморандум су данас потписали председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић и представници немачке међународне хуманитарне организације “Арбеитер-Самаритер-Бунд Деутсцхланде.В (АСБ) која ће заједно са  „WЕнтрепренеур” бити имплементатор пројекта.

Предвиђено је да реализација пројекта траје до јануара 2026. године до када ће бити организовано низ активности као што су формирање женског центра за ангажовање заједница, обуке, састанци и координација са општинама, инфо сесије, кампање о подизању свести о полној равноправности, израда три кратка документарна филма, израда презентација и лобирање за три законодавна упутства о родној равноправности и њихово презентовање скупштинама општина.

Сврха пројекта је подршка интеграцији жена и борба против дискриминације на основу пола, сексуалне оријентације, инвалидитета, и помоћ старијим људима и деци.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон