КосовоНасловна

Филиповић: Миленковићу продужен притвор за још два месеца, одбијен захтев за сведочење Куртија

Драгиши Миленковићу из Кишнице, оптуженом за наводни ратни злочин против цивилног становништва на Косову, продужен притвор на још два месеца, озјавила је адвокат Јована Филиповић.

Филиповић истиче да је Миленковић у притвору у Подујеву већ пуних пет месеци, као и да за све ово време одбрана није обавештена да није предузета ниједна истражна радња у циљу расветљења дела која се њеном брањенику стављаљу на терет.

Такође, додала је, Основни суд у Приштини одбио је захтев одбране да косовски премијер Аљбин Курти буде саслушан као сведок у случају Миленковића.

“Специјално тужилаштво дужно је да поступа у складу са начелом хитности што очигледно не чини јер није саслушан ниједан сведок, а исто је неопходно учинити у току истражног поступка. Такође, од стране Основног суда у Приштини одбијен је захтев одбране да се у својству одбране сведока саслуша премијер Косова Аљбин Курти као посебна истражна могућност, са образложењем да ће он моћи да се саслуша у каснијој фази поступка”, објаснила је Филиповић.

Истакла је да је уложила жалбу на одлуку суда о продужетку притвора.

Драгиша Миленковић ухапшен је 21. јуна у Кишници крај Грачанице, а терети се за наводни ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон