ЛокалнеНасловна

Грачаница: Одржан Васкршњи турнир у стоном тенису

Туристичка организација Грачаница у сарадњи са Општинским одељењем за омладину и спорт Општине Грачаница трећу годину за редом организује Васкршњи турнир у стоном тенису који има хуманитарни карактер. Сва прикупљена средства на овом турниру биће прослеђена Луки Секулићу из Грачанице, који се налази на лечењу у Италији.

„Као што видимо данас, јесте да ситним корацима и сви заједно успевамо да остваримо један циљ, а то је да од овог спорта начинимо још један бренд у нашој општини. Циљ је хуманост, добра воља свих нас који смо спремни да помогнемо онима којима је у датом тренутку помоћ потребна. Данас сви ми играмо за Луку и желим да му пошаљем поруку подршке са овог места, огромну позитивну енергију његових другара. 12.маја Лука ће се наћи на хирушком столу у Италији и верујем да ће му ово данас значити“, истакла је Сандра Ђокић, директорка ТОГ.

Турнир је сваке године све масовнији, а поред хуманог аспекта, циљ је да се овај спорт унапреди и приближи младима, јер је већ сада постоје доста талентоване деце.

“ Прве године смо имали 90 такмичара, прошле године смо имали 110, а ове године 140 такмичара. Морам да издвојим, поред деце школског узраста , ту си ветерани, њих 24. Комплетирали смо цео процес и све генерације смо уврстили у данашњи турнир“, казао је Душан Цвејић, директор Одељења за омладину и спорт.

„Трећи пут учествујем на турниру, а укупно четири године тренирам стони тенис. Данас играмо за нашег друга Луку и надам се да ћу победити“, казао је Страхиња Јефтић , учесник турника.

„Можемо да се похвалимо да учествујемо по четврти пут на Републичком такмичењу, 25. јуна идемо у Нови Сад. На такмичењу ће учествовати деца из Грачанице, Јањева, постоји нада у стони тенис“, истакао је Срђан Пантић, судија.

Победницима турнира биће уручене медаље и пехари, а планови организатора су да овај турнир буде још једна од традиционалних манифестација које се организују поводом највећег православног празника Васкрса.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон