КултураЛокалнеНасловна

Грачаница: Премијера представе „Кући“

Представа „Кући“ прича је о напуштеној деци, њиховој потрази за породицом и стабилним животом као и несрећама које су их задесиле на том путу. Кроз судбину ове деце млади глумци откривају један читав свет пун сиромаштва, криминала, свет у којем су насиље, просјачење и крађа средства за преживљавање.

„Док нисам схватио суштину саме представе, није ми се свидела. Сада могу рећи да ми је омиљена представа у којој смо глумили до сада“, истакао је Матеја Димитријевић, глумац.

„Морам да кажем да су очекивања и више него испуњена и да смо јако задовољни. Представу смо припремали отприлике месец дана. Било је напорно, било је напорних проба, али то нам није представљало проблем зато што смо представу припремали са пуно љубави“, казала је Хелена Попивић, глумица.

Ова деца заборављена и одбачена су свуда око нас иако их често не примећујемо, попут наших енклава истичу редитељи представе.

„Представа је тешка, мрачна, али на крају свега тешког и болног дође нешто светло, нешто што нас усрећи и насмеје. То је уједно и порука представе. Колико год је лоше, на крају ће увек бити добро“, истакао је Димитрије Ракочевић, редитељ представе.

„С обзиром на одзив публике, јако смо задовољни њиховим реакцијама и то је оно што смо и очекивали“, казао је Стефан Максимовић, редитељ представе.

Представа „Кући“ први пут је одиграна 2017. године и једна је од представа АП „Јанићије Поповић“ са највише награда на фестивалима. Два млада човека Стефан Максимовић и Димитирије Ракочевић, који су тада били у постави представе, одлучили су да окупе неку нову децу и обнове представу која је синоћ премијерно одиграна.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон