КосовоНасловна

Српска листа: Нема дана да српски народ не доживи неки облик насиља и малтретирања на Косову и Метохији

Нема дана да српски народ не доживи неки облик насиља и малтретирања на Косову и Метохији-наводи се у саопштењу Српске листе. Последњи такав догађај се десио синоћ испред Средњошколског центра у Лапљем селу, надомак Грачанице, на централном Косову и Метохији. Групу српских младића пресрела су два Албанца и претила хладним оружјем.

Пуком срећом и присебношћу двојице српских младића овај напад није имао за резултат њихово  повређивање. Ипак, на простору централног Косова и Метохије наши сународници су забринути због овог догађаја, посебно јер су у питању деца.

Више смо него сигурни да је овај напад последица, сада већ вишегодишње репресије и антисрпске политике режима Аљбина Куртија у Приштини који и сам чини све да угњетава српски народ и протера га са ових простора.

Имајући у виду стање у овом друштву, кључна улога по питању заштите српског народа и безбедности лежи у рукама међународне заједнице и њених представника који су у обавези да гарантују мир и безбедност свим грађанима.

Нема места причи о другом или трећем нивоу одговора ако је више него јасно да косовске институције нису заитересоване да раде свој посао и заштите права српског народа, шта више, често су и део притиска на наше грађане, а њихови припадници виновници инцидената у коме страдају наши сународници јужно и северно од Ибра. Сетимо се да ничим изазван напад и упуцавање Милоша и Стефана Стојановића је још увек без одговорних иза решетака- наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон