Друштво

ГРАФЕСТ на Мартовском фестивалу документарног и краткометражног филма у Београду

У оквиру 71. Мартовског фестивала документарног и краткометражног филма, у пратећем програму биће представљен грачанички фестивал ГРАФЕСТ. Београдској публици биће приказани победнички филмови ГРАФЕСТ-а у претходне три године, који су изабрани од стручног тима Мартовског фестивала.

Филмови Горана Аврамовића „Упркос свему“, Растка Шејића „Поздрав песнику“ и Јелене Раденовић „А Исток, река тече“, један за другим, на програму су 27. марта са почетком од 17:30 у сали „Американа“ Дома омладине Београд.

„Промоција грачаничког фестивала документарног филма и ТВ форми ГРАФЕСТ, на 71. издању Мартовског фестивала, потврђује успех нашег фестивала, указује на његову конкурентност, професионалност, те је ово велики успех за комплетну екипу и заслужена валоризација нашег труда и рада. Биће ово прилика да се публика која прати документаристику шире упозна са процесима и токовима стваралаштва како на Косову и Метохији, тако и аутора који су своја остварења посветили Косову и Метохији, и тиме допринети потпунијем разумевању тог ефекта стварног, догођеног, проживљеног у бурним временима и вртлогу историјских превирања“ истакао је Жарко Миленковић, вишегодишњи селектор ревијалног програма ГРАФЕСТ-а.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон