КосовоНасловна

Хуманитарни концерт посвећен деци са КиМ “Отаџбина се брани песмом” одржан у Београду

Хуманитарни концерт „Отаџбина се брани песмом“ одржан је синоћ у Кући краља Петра у Београду. Малишани општине Савски венац песмом послали љубав и пружили подршку својим вршњацима на Косову и Метохији.

Организатори овог догађаја, представници Артон центра кажу да им је изузетна част што на овај начин могу да пошаљу поруку свом народу у јужној покрајини, да су уз њих и да схватају у каквим условима наша деца на Космету живе.

Хуманитарну акцији подржали су и представници Канцеларије за КиМ.

Веселин Коцановић, заменик директора Канцеларија за КиМ рекао је да су окупљени у племенитом циљу  даривања.

“Давно је речено – поклониће само онај скроман, да увек буде, ко је васпитан тако да и обиљу остане појединцима и заједници осетљив за туђе потребе, несебичан. Од огромне је важности да се та осетљивост буди и негује од најмлађих дана, зато је концерт посебно дирљив. Јер сва ова дечица око нас, овде су јер талентом, песмом и музиком желе да помогну својим вршњацима са Косова и Метохије и јер племенито и емпатично дете ће одрасти у племенитог и емпатичног човека, а саосећање и хуманост чине овај свет бољим местом”, рекао је Коцановић.

Упутио им је захвалност, јер, како је рекао, иако мали узрастом великим srcем умеју и желе да покажу подршку и љубав.

“Канцеларија за КиМ је препознала и подржала њихов племенити циљ, потрудићемо се да следећи пут са београдским малишанима наступају наша талентована деца са Косова и Метохије”, рекао је Коцановић.

Хуманитарни концерт “Отаџбина се брани песмом” организовао је уз подршку Сектора за сарадњу са СПЦ и бригу о културном наслеђу Канцеларије за КиМ и ГО Савски венац.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон