ВестиКосовоНасловна

Хуманост не познаје границе, клавир за студенткињу са Косова и Метохије

Хуманитарна организација “Косовско поморавље” донирала је нови клавир, чија је вредност 5.500 евра, Андријани Стајић, из Макреша, студенткињи прве године Факултета уметности у Нишу.

Захваљујући донацијама прикупили смо 5.500 евра за нови “Каwаи” пијанино који је нашој Андријани био потребан за даље школовање, саопштили су из ове хуманитарне организације.

“Њан пут из Горњег Макреша, код Гњилана, до студија клавира био је дуг и захтева много труда и одрицања. Преко десет година бави се музиком без свог инструмента и постиже вредне резултате”, наводе.

Чак је и први семестар на факултету успела да заврши вежбајући на школском клавиру, кажу у Хуманитарној организацији “Косовско поморавље”.

“Сада су њени сати за вежбање неограничени, а радост неизмерна. Андријана је из малог села на Косову пошла пуна вере у своју уметност и таленат, а ми смо јој, заједно са вама, да ли ветар у леђа за нове победе”, поручују.

Младима са Косова и Метохије много је важна подршка у образовању како би храбро следили своје жеље, оцењују у Х.О. “Косовско поморавље”.

“Могућности за младе, посебно студенте, на КиМ драстично су сужене у односу на остатак земље. Због тога се кроз свој рад трудимо да чујемо њихов глас и решимо неке од проблема, како бисмо их мотивисали да не одустају, али и да остану у својој земљи”, наводе из ове хуманитарне организације.

Извор: Радио Контакт плус; Фото: косовскопоморавље.орг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон