Косово

Успех полазница Балетске школе Дома културе Грачаница

На интерационалном фестивлу у организацији  „5678 цоммунитy“ које је одржано у Будимпешти 11. 05. 2024. године, а на којем је учествовало преко 500 учесника из земаља у региону полазнице Балетске школе Дома културе “Грачаница” оствариле су изузетан успех и у појединачној конкуренцији заузеле четири прва и два друга места, док је њихова кореографија „Пукни зоро“ заузела друго место у области савремене игре.

Признањима су се окитиле Емилија Михајловић 1 место (балет репертоар тин А); Тамара Јовановић 1 место (балет репертоар тин категорија  Б); Невена Миловановић 2 место (балет репертоар јуниор категорија Б); Николина Ђорђевић 1 место (балет репертоар јуниор Б); Катарина Недељковић 2 место (балет репертоар јуниор А); Петра Маниташевић 1 место (балет репертоар јуниор А)  и „Пукни зоро“ 2 место – групна кореографија (савремена игра Б).

По речима кореографа Балетске школе Невене Ћосић ово је било једно велико искуство за њих. „Наше полазнице имале су прилику да виде разноврстан плесни програм свих катеогрија. Упознале су велики број нових другара из других плесних клубова и успеле да остваре нова, лепа, дуготрајна пријатељства. Што се тиче наступа наших полазница, резултат сам по себи довољно говори, а ја сам презадовољна овим успесима“. 

Петра Маниташевић, једна од добитница првог места у категорији Балет репертоар, а у јуниорској категорији каже да је презадовољна пласманом „ово је једно од већих такмичења на којима сам до сада имала прилику да учествујем и надам се да ће их у будућности бити више јер је ово велика прилика да се учи и то управо кроз наступе других учесника“. 

Координаторка Школе балета Дома културе “Грачаница” Снежана Бурсаћ Петровић истиче да јој је драго што се указала прилика која је полазницама наше школе омогућила да изађу из своје зоне комфора. „Сусрет и упознавање са  децом широм региона омогућио нам је размену искустава, које се не односе само на балет. Још један леп доживљај, које ће на позитиван начин обележити одрастање и развој наших полазница”.

Извор: Дом културе Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон