КосовоНасловна

Иван Миљковић новац од новинарске награде уплатио у хуманитарне сврхе

Овогодишњи добитник награде коју додељује огранак Удружења новинара Србија (УНС) на Косову, новинар Иван Миљковић, одлучио је да новчани део награде уплати у хуманитарне сврхе, наводи се у саопштењу УНС-а.

Главни и одговорни уредник портала Ризница који је награду добио у категорији „радијско новинарство“ уплатио је половину новчаног износа за помоћ Ивони Ивановић из Кузмина, код Косова Поља, која се осам година налази у дијабетичкој коми.

Другу половину Миљковић је определио за породицу колеге сниматеља са ТВ Мост Бранка Спасића коме је почетком децембра до темеља изгорела кућа.

Миљковић је истакао за УНС да је леп осећај када добијете признање за свој рад, али је неописиво лепши када знате да тиме можете још некога да учините срећним, јер, како је навео – срећа вреди и лепа је само док се дели с неким.

„Ни једног тренутка се нисам двоумио око тога да новчани део награде преусмерим у хуманитарне сврхе. Двоумио сам се само између тога да ли да новац уплатим Драгани Павић из Грачанице која је због болних отока на ногама везана за кревет и 10 година није изашла из куће или колеги Бранку Спасићу сниматељу ТВ Мост коме је у пожару изгорела кућа, буквално до темеља. Како смо у међувремену колегиница из Вечерњих Новости Драгана Зечевић и ја успели да организујемо транспорт и Драгану Павић сместимо у болницу у Косовској Митровици, одлучио сам да део новца уплатим као помоћ колеги Спасићу, а другу половину за лечење Ивоне Ивановић из Кузмина која је осам година у дијебетичкој коми. Нека ово моје мало буде на помоћ Бранку и његовој породици и Ивони и њеној породици и нека им Бог помогне у њиховој борби”, рекао је Миљковић.

У образложењу овогодишњег жирија који је одлучивао о наградама, у саставу Предраг Рава, Милан Влајић и Зоран Максимовић, стоји да радијска емисија „Кад реч искочи од srcе“ аутора Ивана Миљковића обрађује занимљиву тему веома професионално и креативно, са адекватним саговорницима, стручним лицима, али и онима који „живе“ овај дијалект.

У образложењу жирија се додаје да прича почиње из школе, која је чувар нашег језика, а да је у емисији одличан избор музике, као и саговорника, те да она има истакнути ауторски печат.

УНС-ов огранак Годишње новинарске награде додељује другу годину заредом у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а на Косову. Поред Миљковића, овогодишњи добитници награда су новинарка и уредница портала медијацентар.инфо Сања Ђокић и документариста Жарко Јоксимовић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон