КосовоЛокалнеНасловна

Саслушан први сведок у случају Миленковића

Пред Специјалним судом у Приштини одржано је рочиште Драгиши Миленковићу из Кишнице, кога Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва.  Данас је саслушан први сведок тужилаштва.

На рочишту Драгиши Миленковићу, поред  присутних чланова породице, у тиму одбране били су адвокати Живојин Јокановић и Јована Филиповић. По речима Јоване Филиповић изјава сведока била је контрадикторна, док Јокановић сматра да сведок није пријавио случај већ је позван.

„Данашњи сведок је још један у низу сведока тужилаштва који у оваквим и сличним случајевима дају изјаве које су контрадикторне и које су по неком лошем правилу на већу штету оптуженог лица, од оне које су раније давали у полицији. Могли смо да видимо да постоје контрадикторнисти и нејасноће, покушавали смо да разјаснимо то. Сведок је дао одређене изјаве које се тичу фотографије, начина идентификације, сматрамо да је то велики пропуст настао у истрази, јер ми као одбрана никада нисмо позвани да присуствујемо давању изјава од стране сведока, али ни самој идентификацији у току трајања истраге. Из тог разлога сматрам да је начињен пропуст који се тиче те фотографије и идентификације окривљеног лица и то је оно на шта ћемо се ми фокусирати у наставку поступка“, рекла је Филиповић.

„Као карактеристично за овај и будуће претресе издвојио бих чињеницу да сведок није никоме ништа пријавио, већ је позван. То значи да су у поседу спискова лица која су притварана, сада их редом позивају, овакве приче ћемо слушати колико год буду желели, јер није мали број лица који је притваран. Мислим да у његовој радњи нема елемената за кривично дело ратни злочин“, рекао је Јокановић.

Суђење Миленковићу ће бити настављено 20. јуна. Драгиша Миленковић ухапшен је 21. јуна у Кишници. Због хапшења Миленковића данима се протестовало у Грачаници испред Полицијске станице.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон