Култура

Изложба новопримљених чланова УЛУКиМ-а

Удружење ликовних уметника Косова и Метохије и Градски музеј Косовска Митровица организују отварање изложбе радова НОВОПРИМЉЕНИХ ЧЛАНОВА УДРУЖЕЊА у четвртак, 29. фебруара 2024. године, у 18 часова.

Љубитељи уметности имаће прилику да се упознају са радом следећих уметника:

Виолета Ћуковић, Милица Милетић, Слободан Ракић, Стефана Живковић, Тамара Мићовић, Јелена Милићевић, Сања Ђорђевић, Иван Гаљак, Сеад Зејнелагић, Јулија Дубовац, Далибор Милојковић и Роберт Димитријевић.

Удружење ликовних уметника Косова и Метохије је управо место одакле уметност и наша млада ликовна сцена зраче. Зраче за народ, грађане и публику, која у садашњим временима треба уметност као храну, ваздух и кров над главом. Као културни индентитет, рељеф и живопис овог освештаног храма у којем живимо и у којем се изражавамо.

Годишњу изложбу новопримљених чланова Удружења препознаје и Градски музеј Косовске Митровице који, као кровна институција изучавања, заштите и промоције наслеђа, културе и уметнисти, увиђа и радује се овом зраку стваралаштва које треба охрабрити и промовисати. Уз стваралаштво праисторије, антике, средњег и новог века, свим srcем обгрљујемо и савремено стваралаштво младих, перспективних и вештих ликовних новопримљених ствараоца Удружења, као систем колективне вредности вишемиленијумског стваралаштва на овим просторима – Филип Карамарковић, историчар уметности, Градски музеј Косовска Митровица (део текста из каталога) 

Увођење нових чланова у Удружење је тренутак који Удружење слави с великим очекивањима. Млади уметници доносе са собом свежину перспектива, енергију и креативност која обећава обогаћивање наше уметничке сцене. Они представљају мост између богате уметничке прошлости овог простора и његове будуће сцене, носећи бакљу која осветљава пут ка новим уметничким хоризонтима – Никос Арванитидис (део текста из каталога) 

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон