КосовоНасловна

Јовановић осудио забрану уласка на КиМ новинару Т а н ј у г а

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић најоштрије је осудио потез Приштине да забрани улазак на Косово и Метохију новинару Тањуга Анђелку Утјешановићу који је требало да извештава током посете патријарха Портфирија српским светињама на КиМ, где ће прославити Божић.

Јовановић  је изразио очекивање да ће тај потез Приштине који показује однос према Србима на КиМ, према основим људским правима и грађанским слободама, наићи барем на реакцију међународне заједнице, наводи се у саопштењу.
       
Свака забрана, ограничење слободе кретања или угрожавање рада новинара неприхватљиво је, оценио је Јовановић и нагласио да би сви новинари требало несметано да обављају свој посао. 
        
,,Нико нема право да угрожава рад медијских радника, слобода изражавања је темељна вредност сваког демократског друштва коју сви треба да уважавамо и поштујемо. Надам се да овакве једностране одлуке привремених институција у Приштини овога пута неће проћи макар без реакције међународне заједнице. Нажалост, овај потез само показује однос Приштине према Србима и осталим неалбанцима који живе у јужној српској покрајини. Они су грађани другог реда без основних људских права и грађанских слобода“, истакао је Јовановић.
       

Извор: Т а н ј у г ; фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон