КосовоЛокалнеНасловнаПравославље

Владика рашко-призренски Теодосије у Добротину: Чувајте све оно што сте наследили како бисте предали својим потомцима

У Храму Светог Димитрија у Добротину поводом прославе сеоске славе, свету архијерејску литургију служио је владика рашко-призренске епархије Теодосије, који је поручио у беседи српском народу да чувају све оно што су наследили како би предали својим потомцима.

“Нека је срећно ово сабрање, овај сабор у овом селу у овој дивној цркви, обновљеној. Видите како кад нам је најтеже шта радимо, подижемо храмове, обнављамо цркве, сећамо се Господа. А када смо безбрижни, када нам је све лако у животу онда заборавимо на Господа и деси нам се оно што нам се деси и оно што нам се дешава и зато Богу благодаримо на свему на овом дивном храму и Богу хвала ја сам вам захвалан што сте истрајни да живите и останете овде на овој земљи, да сачувате и ово село и своје домове, да сачувате оно што сте наследили од својих светих, чесних предака. Оно што смо наследили треба да ценимо, да волимо и да несебично оставимо будућим генерацијама. Не да чинимо како други то чине, да продамо и да узмемо новац од тога, не смемо то да урадимо, то није наше. Оно што смо стекли у свом животу, тога смо власници, то можемо продати и радити са тим шта хоћемо, оно што смо наследили само смо корисници тога и то требамо да предамо будућим генерацијама”, рекао је у беседи владика рашко-призренски Теодосије.

За мештане овог села ово је велики дан, јер за њих саборовање значи и окупљање народа око цркве.

Литургији у цркви Светог Димитрија присуствовали су представници локалних самоуправа. Иначе Добротин је већинско српско место у општини Грачаница које броји више од 1000 становника.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон