КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Данашњи упад наоружаних припадника Косовске полиције у Привремене органе општина Пећ, Исток и Клина наставак је етничког чишћења и затирања Срба на КиМ

Данашњи упад наоружаних припадника Косовске полиције у Привремене органе општина Пећ (у Гораждевцу), Исток (у месту Осојане) и Клина (у селу Видање) наставак је етничког чишћења и затирања Срба на Косову и Метохији, у директној режији Аљибина Куртија, а пред очима комплетне међународне заједнице – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Куртијеви специјалци затворили су српске општине у Метохији, која је током сукоба 1999. а потом и током Погрома 2004. године потпуно насилно етнички очишћена од Срба. Тешком муком, Срби су се у малом броју вратили на своја огњишта и у повратничка насеља где им је живот гарантовала и међународна заједница, а данас их Курти полицијом, дугим цевима и оклопним возилима поново протерује.

Током данашње нелегалне и насилне акције, приведени су и председници привремених органа на информативне разговоре, а у насилном упаду у мирне српске средине затворени су и Домови здравља, амбуланте, апотеке.

Оваква акција уследила је након прошлонедељног упада у општину Гора који није осудио ниједан приапдник међународне заједнице и својим гласним ћутањем постају саучесници оваквих Куртијевих недела – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон