Косово

Запослени у КБЦ-у испред ПШ: Ми спасавамо животе, немојте да нам их одузимате!

Око 200 лекара, медицинског особља и осталих запослених радника у КБЦ-у у  Косовској Митеровици окупило се испред  експозитуре Банке Поштанска штедионица, чекајући  на своја мукотрпно зарађена примања.

Лекари, који се беспоштедно боре за животе људи без обзира на нацију, јер се овде лече сви становници Косова, улажући максималне напоре да, у често немогућим условима који су незамисливи у модерној цивилизацији, изборе битку са болешћу, сада бију битку за своју и просту егзистенцију својијх породица.

,,Муку мучимо са набавком вакцина, лекова, медицинског материјала, које нам држава Србија обезбеђује и изналази различите начине да нам омогући нормалан рад и пружање здравствене заштите становништву и успевамо у томе…сада смо у ситуацији да нам је угрожена проста егзистенција, јер смо због накарадне одлуке Приштине да забрани промет динарима онемогућени да својим породицама приуштимо и обезбедимо основне потрепштине“, казу лекари.

Они додају да су положили Хипократову заклетву, којом су се обавезали да брину о здрављу и животима свих људи, али да је сада на Европи и западним моћницима да и лекарима обезбеде достојан живот, онакав какав живи остатак света.

Запослени у КБЦ-у, медицинско и помоћно особље, истичу да чине све како би поштено зарадили своје плате, чију исплату Приштина онемогућава.

“Тражимо од Приштине да повуче нерегуларну и неуставну одлуку, а од међународне заједнице да не осуђује само вербално, већ да предузме конкретне кораке како би омогућила Србима да остваре основно људско парво – на живот“, поручују из Косовске Митровице.

Подсећамо, дуже од недељу дана на банкоматима банке Поштанска штедионица на северу Косова стоји обавештење да нису у функцији, а испред филијала Банке Поштанска штедионица, која је једина у могућности да изврши исплату у динарима, стварају се непрегледни редови, оних који других примања, сем динарских немају.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон