КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Данашњом акцијом у густо насељеном делу Косовске Митровице Куртијева полиција поново демонстрирала прекомерну употребу силе

Данашњом акцијом у густо насељеном делу Косовске Митровице Куртијева полиција је поново демонстрирала прекомерну употребу силе на северу Косова и Метохије, са јединим циљем застрашивања и спровођењем терора над српским народом – наводи Канцеларија за Косово и Метохију.

Чињеница је да су Куртијеви ескадрони лаки на обарачу кад год се нађу у српским срединама, па су данас испалили више рафала који су завршили по кућама српских домаћина, зградама и прозорима.

Тек пуком срећом није било повређених или страдалих у овој акцији приштинске полиције, у сред бела дана и то када је на улици, викендом, већи број мештана, што је унело огромно узнемирење код српског народа који је небројено пута страдао управо од стране Куртијевих полицајаца.

Реч је о смишљеним провокацијама, које уносе додатни немир и подижу тензије на северу КиМ, чега морају да буду свесни и међународни представници. Никаква акција под плаштом обрачуна с криминалом не сме бити повод за додатну ескалацију на терену и обрачун са српским народом – наводи Канцеларија.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон