КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Две српске куће опљачкане у претходна два дана у селу Милошево

Две српске куће опљачкане су у претходна два дана у селу Милошево у општини Обилић и према првим проценама њима је украдена пољопривредна механизација, а куће испреметане тако да ће се додатне размере штете тек утврдити.

Ово село је етнички готово очишћено од Срба, а свега неколико српских породица које су остале да живе у овом месту сада додатно страхују за своју имовину, али и за своју безбедност, посебно имајући у виду да су се њихови домови већ налазили на мети албанских екстремиста.

Будући да је овим породицама пољопривреда главни извор егзистенције, јасна је намера албанских изгредника који су извели овај срамни чин да преостале Србе оставе без услова за голи живот и заувек их протерају са кућног прага.

Канцеларија за Косово и Метохију готово свакодневно упозорава представнике међународних институција о конкретним случајевима угрожавања основних људских права Срба на КиМ који се данас, у 21. веку одвијају пред очима свих међународних мисија које делују на простору КиМ, али адекватне реакције нема.

Вербално насиље према српском народу које користе политичари из Приштине, ланчано се преноси на свакодневни живот људи који живе на простору КиМ и генерише инциденте на терену – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије поводом недавно опљачканих српских кућа у селу Милошево, у опшштини Обилић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон