KosovoNaslovna

Kancelarija za KiM: Dve srpske kuće opljačkane u prethodna dva dana u selu Miloševo

Dve srpske kuće opljačkane su u prethodna dva dana u selu Miloševo u opštini Obilić i prema prvim procenama njima je ukradena poljoprivredna mehanizacija, a kuće ispremetane tako da će se dodatne razmere štete tek utvrditi.

Ovo selo je etnički gotovo očišćeno od Srba, a svega nekoliko srpskih porodica koje su ostale da žive u ovom mestu sada dodatno strahuju za svoju imovinu, ali i za svoju bezbednost, posebno imajući u vidu da su se njihovi domovi već nalazili na meti albanskih ekstremista.

Budući da je ovim porodicama poljoprivreda glavni izvor egzistencije, jasna je namera albanskih izgrednika koji su izveli ovaj sramni čin da preostale Srbe ostave bez uslova za goli život i zauvek ih proteraju sa kućnog praga.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju gotovo svakodnevno upozorava predstavnike međunarodnih institucija o konkretnim slučajevima ugrožavanja osnovnih ljudskih prava Srba na KiM koji se danas, u 21. veku odvijaju pred očima svih međunarodnih misija koje deluju na prostoru KiM, ali adekvatne reakcije nema.

Verbalno nasilje prema srpskom narodu koje koriste političari iz Prištine, lančano se prenosi na svakodnevni život ljudi koji žive na prostoru KiM i generiše incidente na terenu – navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije povodom nedavno opljačkanih srpskih kuća u selu Miloševo, u opšštini Obilić.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button