КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Хапшење Живорада Н. у Косовској Митровици потврђује да се неће смирити Курти и спроводиоци етничког чишћења

Аљбин Курти и спроводиоци његовог плана етничког чишћења Косова и Метохије неће се смирити док год у нашој јужној покрајини има иједног Србина, а то потврђује и данашње хапшење Живорада Н. у Косовској Митровици, човека који је заједно са многим стотинама Срба својевремено протеран из Вучитрна. Он је свој мир пронашао у Митровици где је годинама продавао на локалној пијаци, да би данас био ухапшен под оптужбама за наводно ратни злочин – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије поводом данашњег хапшења Живорада Н. у Косовској Митровици.. 

Живораду и људима попут њега изгледа не може да се опрости то што су, упркос свим страхотама које су он и његови суграђани српске националности преживели у Вучитрну, одлучили да остану на Косову и Метохији.

На крају ће Курти и његово инквизиторско правосуђе за ратне злочине гонити и оне који нису били ни рођени у време сукоба на Косову и Метохији, јер у његовим очима сви Срби су злочинци и вредни прогона самим тим што су припадници српског народа.

На десетине Срба у прошлости су хапшени због сумње да су наводно починили ратне злочинце, да би се недуго затим испоставило да су криви само зато што је неко бацио око на њихову имовину или зато што су некада неког погледали попреко.

Ова врста правног линча и застрашивања људи не догађа се нигде у Европи, осим на Косову и Метохији, и ако неко мисли да ће Срби, који тамо опстају упркос свом насиљу и притисцима Куртијевог режима, напустити погнуте главе своја огњишта, не познају Србе.

Захтевамо да међународна заједница Србима на Косову и Метохији коначно почне да гарантује минимум људских и грађанских права и услова за достојанствен живот, и да спречи злочинце из Приштине да без доказа хапсе и малтретирају људе.

Канцеларија за Косово и Метохију је ухапшеном Србину обезбедила адвоката, и пружиће му, као што је то чинила у сличним случајевима у прошлости, сву неопходну подршку и помоћ – наводи се у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон