Косово

Канцеларија за КиМ: Извођење позоришне представе нема никакве везе са политиком

Власти привремених институција самоуправе у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су данас да позоришна опрема неопходна за извођење представе “Књига о Милутину” Звездара Театра буде превезена на Косово у Метохију, чиме су онемогућили да се ова представа, у којој глуми Ненад Јездић, одигра у Косовској Митровици и Лепосавићу, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Наиме, Јездић је вечерас требало да изведе 202. пут представу “Књига о Милутину”, у Културном центру у Косовској Митровици, а сутра увече у Лепосавићу. Међутим, опрема и његови сарадници заустављени су на Јарињу, иако су имали сву неопходну пратећу документацију и спецификацију опреме.

После забране патријарху Порфирију да посети своју духовну кућу, Пећку Патријаршију, забране и укидања употребе српског динара на КиМ, Курти сада жели да Србима укине и културне догађаје и тиме практично укине живот Србима на Косову у Метохију, као што је у више наврата бранио и укидао спортске догађаје, скидао српску тробојку, бранио вакцинацију и стопирао допремање српске робе у покрајину.

Извођење позоришне представе нема никакве везе за политиком, али Курти у свом сулудом плану напада и протеривања свега српског са простора КиМ, не преза ни од чега и обрачунава се чак и са културним догађајима, наводи се у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон