КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: На мети екстремиста нашла се и српска омладина у Лапљем Селу

Синоћни мучки напад, претње и провокације по етничкој основи на петорицу српских младића у Лапљем селу код Грачанице, од стране двојице Албанаца, директна су последица политике мржње коју свакодневно генерише Приштина – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије поводом напада на српске младиће у Лапљем селу.

На мети екстремиста нашла се српска омладина и они тек пуком срећом нису повређени у инциденту, у ком су на њих од стране Албанаца потезани ножеви, са очигледном намером да буду и употребљени.

Овај инцидент до кога је дошло испред Средњошколског центра унео је огромну забринутост и страх у српску заједницу која живи у Грачаници и на централном Косову и Метохији, јер се родитељи са правом питају како смеју децу да пусте без пратње напоље.

Све чешће на мети екстремних Албанаца налазе се српска деца која немају права на мирно и безбрижно одрастање само зато што носе српско име и презиме.

Оваквој шовинистичкој, екстремистичкој политици Приштине која ескалира свакога дана и генерише опасне етничке инциденте према свему српском, међународна заједница мора да стане на пут, уз јасну осуду и реакцију на синоћњи напад. Захтевамо да починиоци овог гнусног инцидента буду приведени, уз притисак на Приштину да прекине са политиком некажњавања, јер она само додатно стимулише изгреднике – наводи Канцеларија за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон