КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Недељковић из села Невољане код Вучитрна приведен на Јарињу

Недељковић (1964), из села Невољане код Вучитрна, отац двоје деце који деценијама живи и ради у Чачку као порески инспектор,  приведен је на Јарињу, а након  задржавања у полицијској станици у јужном делу Косовске Митровице, одведен је у Приштину – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Ово није први пут да је неко ко је протеклих година често долазио на Косово и Метохију напрасно постао занимљив  прогонитељима из Приштине због наводно извршених кривичних дела, а Недељковића терете за наводни ратни злочин иако никада није био део ни полицијских ни војних снага.

Канцеларија за Косово и Метохију је, као и у сличним случајевима у прошлости, нашем грађанину обезбедила правну и сваку другу помоћ.

Јасно је да се упоредо са капањом  притисака на Србе на северу покрајине, која за циљ има њихово протеривање, спроводи и кампања застрашивања  људи који долазе у посете својим имањима и рођацима, како би се српски народ на Косову и Метохији потпуно изоловао и обесхрабрила свака помисао расељених на повратак.

Ова злочиначка политика Приштине може изазвати само нове тензије и напетости на терену, и без њеног обуздавања не може бити било каквог истинског помака у процесу нормализације односа – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон