KosovoNaslovna

Kancelarija za KiM: Nedeljković iz sela Nevoljane kod Vučitrna priveden na Jarinju

Nedeljković (1964), iz sela Nevoljane kod Vučitrna, otac dvoje dece koji decenijama živi i radi u Čačku kao poreski inspektor,  priveden je na Jarinju, a nakon  zadržavanja u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice, odveden je u Prištinu – navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ovo nije prvi put da je neko ko je proteklih godina često dolazio na Kosovo i Metohiju naprasno postao zanimljiv  progoniteljima iz Prištine zbog navodno izvršenih krivičnih dela, a Nedeljkovića terete za navodni ratni zločin iako nikada nije bio deo ni policijskih ni vojnih snaga.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao i u sličnim slučajevima u prošlosti, našem građaninu obezbedila pravnu i svaku drugu pomoć.

Jasno je da se uporedo sa kapanjom  pritisaka na Srbe na severu pokrajine, koja za cilj ima njihovo proterivanje, sprovodi i kampanja zastrašivanja  ljudi koji dolaze u posete svojim imanjima i rođacima, kako bi se srpski narod na Kosovu i Metohiji potpuno izolovao i obeshrabrila svaka pomisao raseljenih na povratak.

Ova zločinačka politika Prištine može izazvati samo nove tenzije i napetosti na terenu, i bez njenog obuzdavanja ne može biti bilo kakvog istinskog pomaka u procesu normalizacije odnosa – navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button